Paradoxul Corvinul Hunedoara, finalistă a Cupei României. Performanță în stadionul de lumea a treia VIDEO

0
Publicat:

Corvinul Hunedoara a obținut performanțe excelente în acest sezon și a readus al stadion numeroși suporteri. Clubul de fotbal nu se poate mândri însă cu baza sportivă în care activează, un stadion din anii '50, aflat într-un declin profund.

Stadionul echipei Corvinul Hunedoara, înaintea meciului cu CFR Cluj. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL
Stadionul echipei Corvinul Hunedoara, înaintea meciului cu CFR Cluj. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL

Peste 5.000 de suporteri din Hunedoara sunt așteptați să își încurajeze echipa favorită, Corvinul Hunedoara, la meciul pe care aceasta îl va disputa cu Oțelul Galați, miercuri, 15 mai, în finala Cupei României la fotbal.

Mii de hunedoreni așteptați la finala Cupei României la fotbal

Miercuri, în tribunele stadionului din Sibiu vor fi și alți numeroși susținători ai echipei Corvinul Hunedoara, din alte localități ale României, dar și hunedoreni întorși în țară din  Occident, special pentru a vedea finala Cupei României la fotbal.

Corvinul Hunedoara, echipă fondată în 1921, trece printr-o perioadă paradoxală în istoria ei de peste un secol. S-a clasat pe locul al doilea în campionat, la finalul campionatului în Liga a doua de fotbal, însă nu a putut promova în prima ligă de fotbal, deoarece este susținută în cea mai mare parte din fonduri publice, alocate de la bugetul local al municipiului Hunedoara.

A doua performanță notabilă a echipei Corvinul Hunedoara în acest sezon este calificarea în premieră în finala Cupei României, după ce a învins echipe de fotbal mai bine cotate ca Sepsi Sfântul Gheorghe, CFR Cluj și FC Voluntari.

Dacă va învinge pe Oțelul Galați în finala Cupei României la fotbal, Corvinul ar putea ajunge din nou într-o cupă europeană (UEFA), după 42 de ani. Însă și în cazul câștigării trofeului, clubul din Hunedoara va trebui să aștepte acceptul forului UEFA, care va stabili dacă îndeplinește procedurile de licențiere pentru participarea în cupele europene.

Stadioanele din Hunedoara, în declin profund

În ciuda performanțelor obținute în acest sezon și a numărului mare de spectatori pe care l-a atras Corvinul Hunedoara, clubul sportiv suferă în ce privește infrastructura (video). De altfel, aproape toate stadioanele din județul Hunedoara se află într-o situație precară.

Stadionul Michael Klein din Hunedoara a fost construit la sfârșitul anilor ’50, iar de atunci baza sportivă nu a mai beneficiat de investiții mari în modernizarea ei.

Arena de fotbal este înconjurată de tribunele de pământ și beton, dotate în anii 2.000 cu 2.000 de scaune de plastic. Spectatorii care nu prind loc pe scaune pot urmări meciul din picioare ori așezați pe gradenele de beton ale tribunelor.

Din motive de siguranță, suporterii nu au voie să vină la meciuri cu recipiente de plastic cu capac, pentru a nu le putea arunca spre teren. În schimb, din tribune, s-au desprins nenumărați bolovani, după ce mortarul folosit la umplutură s-a dezintegrat odată cu trecerea timpului.

Un teren de fotbal reabilitat la sfârșitul anilor 2000 este folosit pentru antrenamentul celor aproape 200 de copii înscriși la grupele de copii și juniori ai clubului, în timp ce echipa Corvinul Hunedoara a căutat terenuri de antrenament și pentru meciuri amicale în orașele învecinate Simeria și Călan sau în stadionul Constructorul din Hunedoara – aflat și el într-o stare precară.

Vechiul teren acoperit cu zgură din Stadionul Michael Klein din Hunedoara a devenit aproape impracticabil, iar un alt fost teren, rezervat în trecut „tineretului” nu mai poate fi folosit de aproape două decenii, fiind acoperit cu vegetație luxuriantă.

Construcția unui nou stadion în Hunedoara se află în faza de licitație publică, proiectul fiind derulat de Compania Națională de Investiții. Noua arenă va avea peste 10.000 de locuri și va costa peste 200 de milioane de lei, fără TVA.

„Şase firme au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia noului stadion Michael Klein Investiţia în noua arenă din Hunedoara a fost scoasă la licitaţie de Compania Națională de Investiții încă din vara anului trecut, însă o serie de contestaţii, cereri de amânare şi clarificări suplimentare au făcut ca doar în 5 martie să se încheie etapa de depunere a ofertelor”, a informat Primăria Hunedoara.

Reprezentanții primăriei spun că și terenurile de zgură și tineretului, împreună cu un alt teren, de beton, folosit în trecut, iarna, ca patinoar vor fi modernizate, printr-un parteneriat public- privat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite